Intenzív program otthonában

Intenzív KapCsoda Program nap(ok) KapCsoda mentorral

Az intenzív nap még inkább megmutatja, milyen módon képes segíteni a KapCsoda Program gyermeke fejlődését. A terápia hasznos technikáit, megoldásokat, ötleteket, hozzáállást az Ön gyermekére szabva be is mutatja a mentor. Láthatja majd, hogy gyermeke mire képes.

6 órás Intenzív Program otthonában:

1 intenzív nap díja: 36.000 Ft

Esetleges járulékos költség lehet az utazási költség.

Az intenzív program előtt:

Tanulmányozza át az online videótréninget. Rengeteg kérdésére fog választ kapni, illetve egy iránymutatást kap, hogy hogyan foglalkozzon gyermekével. Így az intenzív program egy következő lépés tud lenni gyermekével való foglalkozás terén.

A Gyermekre Hangolva Alapok kurzus ezen a linken érhető el

Mentoraink:


Vékony Judit

Judit


Gombás Noémi

Noémi

Amennyiben szeretne időpontot egyeztetni, kérjük adja meg elérhetőségét és munkatársunk keresni fogja.

  Szülők beszámolói az intenzív napokról:

  “Úgy éreztem és érzem ma is, hogy rengeteget kaptunk azalatt a két hét alatt, amit velünk voltatok. Barnus a teljes elfogadást és a legmélyebb szeretetet kapta, mindazt, amit egy emberi kapcsolatból egy ilyen nagyon különleges kis világban megtapasztalhat egy csoda manó. A sok játszópajtás által Barnus nagyobb bizalommal fordul az emberek felé, míg addig, amíg csak velem volt, rajtam keresztül élte meg a mindennapokat. A sok bizalom és az „így vagy nagyszerű”-ség érzése óriási dolgokat mozgatott meg a kicsi lelkében.

  Nagyszerű volt, ahogy a zártságot szeretettel támogattátok, ahogy az együttlét örömteli pillanatai gyermekkacagásba fordultak. Barnus elkezdett bízni magában, figyeli a környezetet és próbálgatja magát. Szerintem ez fantasztikus!

  A két hét rengeteg új élményt és megtapasztalást hozott számunkra, s az a rengeteg csodás dolog, ami a buksiban elraktározódott a hosszú évek alatt, most kezd megmutatkozni.

  Nagyon örülünk, hogy mint család megtapasztaltuk az intenzív játékot Veletek. Nemcsak azért, mert a kifiunk egy mókával teli folyamatos fejlesztésben részesült, hanem mert szülőként kicsit szusszanhattunk az aggodalomtól terhes hétköznapok után. Volt időnk kicsit befelé figyelni és meghallani a saját gondolatainkat is. Töltődtünk, hogy adhassunk.

  Hálás köszönet a törődésért, szeretetért, játékba-merülésért. Köszönjük, hogy velünk vagytok!”

  “Az első alkalommal, amikor eljött hozzánk Noémi, akkor Bubu eléggé ki volt fordulva önmagából. Az ottlét alatt egyértelműen érezhető volt, hogy napról napra simult ki. Nehéz ezt szavakkal elmondani, de egyértelműen kézzelfogható volt a változás. Nagyon sokat rugalmasodott a hét alatt. Konkrétan a hét végefelé maguktól olyan hosszan elkezdtek együtt játszani testvérével, mint előtte soha. Hosszú perceken keresztül tartott, mi meg titokban figyeltük őket Noémival, mert előtte nem láttunk ilyet. Mikor másodszorra jött, már szokásuk volt, hogy együtt játszottak a picik, csak sokszor összekaptak. A második alkalommal ebben fejlődött rengeteget Bubu. Megtanult együttműködési stratégiákat. Nekünk az első alkalom volt áttörő. Akkor tapasztaltuk meg igazán a módszer lényegét magunkon, Bubun. Az itthoni heti 1x-i találkozásoknál nem éreztem sokszor, hogy most ez pontosan miért is jó, csak annyit tudtam a kezdetektől, hogy ez az egész kapcsodás út a szívemnek kedves, és ezért mindig bíztam benne, hogy működik, de igazából csak az első közös hét után tapasztaltam meg.

  A közös hétben nekünk az is nagyon nagy segítség volt a mindennapi játékon túl, hogy Noémi az étkezéseknél, meg az apró napi rutinoknál is jelen volt, segített. Szerintem ezért volt olyan áttörő nekünk meg Bubunak is az az időszak. Reggel mikor a picurok lerohanták, ugyanazzal az őszinte örömmel és odafordulással figyelt rájuk, mint amikor hivatalosan játszottak. Ami igazán számottevő volt, és amire azóta is őszinte hálával gondolok, az egyszerűen a pozitív megerősítő jelenléte a napi több pontján, a sima rutinok során. A játékbeli támogató hozzáállása mutatkozott meg minden pillanatban. Sokszor tudtunk mi beszélgetni felnőttek, és minket is rengetegszer megerősített, bíztatott, amiből tudtunk merítkezni. Jómagam is annyira kisimultan azokon a heteken, hogy sokkal rugalmasabban tudtam a picurokhoz fordulni, kreatívabban játszani.”

  Programvezetők beszámolói az intenzív napokról:

  “Volt szerencsém régebben és mostanában is egy-egy gyerkőccel több napot, naponta akár 6-8 órát is együtt tölteni. Azt tapasztaltam minden ilyen intenzív hét vagy nap alkalmával, hogy ez egy szuper és hatékony formája a játékterápiának. Láthattam, hogy a gyerkőcök napról napra nyílnak és egyre több lehetőség adatik meg számomra, hogy a közös játékok örömteli pillanatain keresztül segítsem fejlődésüket. A hosszabban együtt töltött idő, az intenzív figyelem ezernyi lehetőséget adott a gyerekeknek és nekem is! Nagy előnye volt ezeknek az intenzív napoknak az, ha elkezdtünk valamilyen fejlesztési célon dolgozni, újra és újra lehetett gyakorolni az adott célt, ami napról napra erősödött! Szuper volt látni egy fejlődési folyamatot az intenzív alkalmak során. Még inkább meg lehetett érteni, hogy a gyermek mit miért csinált és mi az, amivel a legjobban tudtuk támogatni a fejlődését! Eddig minden alkalommal sok pozitív változást tapasztaltam és egyre erősebb bennem a meggyőződés, hogy ez egy igazán hatékony formája a KapCsoda Programnak. A családdal eltöltött hosszabb idő lehetőséget adott arra, hogy a szülőknek minél több információt át tudjak adni. Lehetőségünk volt átbeszélni a nehézségeket, játékötletekkel, megoldásokkal előállni. Ez a szülőknek is sok energiákat adott ahhoz, hogy tudják folytatni gyermekükkel a közös játékot, és beépüljön a hétköznapi életükbe az a szemlélet, ami könnyebbé teszi a mindennapokat.”

  “Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy volt lehetőségem több alkalommal is megtapasztalni az intenzív, egész napos (6-8 óra) vagy több napos együttlét csodáját. Ezeken az alkalmakon a rövid szeletek helyett át tudjuk látni az egész nap ritmusát, hullámzásait, komplexebb képet kapunk a gyerkőc és a család hogyanlétéről, a gyerkőc szükségleteiről, a háttérben meghúzódó folyamatokról, amiknek figyelembevétele, megismerése, megsegítése támogatja a játékokat és a gyermek fejlődését. Az idő szorítása nélkül még inkább a gyerkőchöz tudunk igazodni, folyamatokat tudunk kísérni. Észre tudjuk venni azokat a pontokat, amiknek a megsegítése (pl.: váltások, aktivitás-pihenés, étkezés…) támogathatja a gyermek fejlődését. Fantasztikus látni, ahogy kisimulnak a helyzetek, nyílnak a gyermekek és gyakorolják a játékban tanultakat. Időnk van ilyenkor átbeszélni a szülőkkel a felmerülő kérdéseket és ötletelhetünk a megoldásokon, több nap alatt pedig segíthetünk elindítani a megvalósításukat is. Úgy gondolom, hogy ez a szorosabb, hosszabb együttlét hatalmas lehetőségeket rejt magában a gyermekek és szüleik és a mi számunkra is.”

  Vissza a szolgáltatásokhoz