KapCsoda Önkéntes Program

Szeretettel és nagy örömmel indítunk el ebben az évben a KapCsoda Alapítvány keretein belül egy önkéntes programot. Szeretnénk még többet adni, segíteni a családoknak, akikkel együtt munkálkodunk gyerkőceik természetes és örömteli fejlődésének útján.

Hálásak vagyunk a 2018-as adó 1% felajánlásokért, amik lehetővé teszik ezen program megvalósítását is!

Szeretettel várjuk olyan lelkes, elfogadó, játékos és szeretettel teli emberek jelentkezését, akik szeretnének csodás gyermekeket, családokat megismerni! Emellett segíteni, önkénteskedni és megragadni a lehetőséget szemléletünk elsajátítására.

KapCsoda Önkéntesek a szülő vagy nagyszülők felügyelete mellett nyújtanak segítséget a KapCsoda Programban részt vevő családnak. A cél az, hogy a gyermekkel kedvesen, szeretettel telien tudjon foglalkozni Önkéntesünk, miközben a szülő egy kicsit tud szusszanni, töltődni vagy ha szükséges otthon tenni-venni.

KapCsoda Önkéntes Program felépítése

A program időtartama: 6 hónap, heti minimum 2 óra önkéntes idő és havonta egy esetmegbeszélés.
A program során Önkénteseinknek folyamatosan segítséget nyújtunk, minden Önkéntest egy tapasztalt mentor kísér.

Jelentkezés és a program kezdetének mente

1. info(kukac)kapcsoda(pont)hu email címre küldd el a következőket:

• fényképes önéletrajz
• motivációs levél (Miért is szeretnél önkénteskedni és miért pont a KapCsodánál?)
• Fél oldalas bemutatkozás (érdeklődési kör, hobbi, kedvenc könyved, filmed, mire vagy a legbüszkébb)
• Írj egy mesét / verset / dalszöveget / vagy rajzolj /állíts össze montázst /kreatív alkotást egy általad elképzelt gyermeknek (és küldj róla fényképet)

Jelentkezési határidő: 2019. március 31.
Ezután jelezzük Számodra, ha várunk a közös ráhangolódásra.

  2. A tőlünk érkezett visszajelzés után találkozunk egy csoportos beszélgetésen, ráhangolódáson. Ezután mindenkinek jelezzük, hogy tud-e csatlakozni az önkéntes programhoz vagy esetleg úgy látjuk, hogy számára ez nem lenne a legmegfelelőbb.

A közös beszélgetés időpontja: 2019. április 6. (szombat) 14:00-17:00.

3. Ezután egy terápiás alkalmon való részvételre hívunk meg. Ez lehetőséget ad arra, hogy átélhesd, hogyan zajlik az együtt töltött idő gyerkőceinkkel és kicsit be is kapcsolódhass a játékba.

4. 6 órás alapozó képzés, hogy legyen egy rálátásod, hogy mit és miért csinálunk a KapCsoda Program során. Ez egy gyakorlatias képzés, elmélettel, videókkal, saját élményű gyakorlatokkal.

Képzés időpontja: 2019. április 28. (vasárnap) 09:30-16:30

5. Az alapozó képzés utáni két hétben KapCsoda programvezetővel közösen részt veszel majd 2 terápiás alkalmon. Ez lehetőséget ad arra, hogy további tapasztalatokat gyűjts.

Ha továbbra is lelkes vagy és mi is úgy látjuk, hogy jól fogod Magad érezni a gyerekekkel, ügyesen és kedvesen foglalkozol velük, akkor elkezdheted önkéntes munkádat.

Ez mit jelent?

Továbblépési lehetőség

A 6 hónapos önkéntes program után tehetséges Önkéntesinknek lehetősége lesz jelentkezni KapCsoda Program asszisztensi majd vezetői képzésünkbe.

Várunk szeretettel!

Vissza a hírekhez