Bemutatkozás

A KapCsolati Fejlesztés kialakulása 2002-ben indult útnak. Balla Barbara, a módszer kidolgozója gyógypedagógiai tanulmányai során ekkor ismerkedett meg a Son-Rise Programmal, egy amerikai szülőpár által kialakított játékterápiával, aminek a szeretetteljes, pozitív szemlélete, gyermekközpontú módszerei teljesen magával ragadták.

A KapCsolati Fejlesztés alapjait Barbara gyógypedagógus képzettsége, másfél éves Son-Rise képzése (Amerika), majd az ezt követő öt éves Son-Rise terapeuta gyakorlata (Európa, Afrika) adja. Ezt a tudást egészítette ki NLP practitioner, TSMT állapot és mozgásvizsgálat, HANDLE screener (Anglia), Személyiségfejlesztő Coach képzettségek megszerzésével. Kat Houghtonnal , a Relate to Autism megalapítójával, folytatott kétéves tanulási folyamatomat (Amerika) is hozzájárult a módszer gazdagítááshoz. Ezalatt az idő alatt Barbara több mint 200 gyermekkel és felnőttel dolgozott együtt, segítette fejlesztésüket hosszabb-rövidebb ideig Európában, Afrikában és hazánkban. Ez több mint 13.000 fejlesztőjátékkal töltött órát jelentett, ami nagyon sok szeretetet, örömöt hozott Barbara életébe. Tanulmányai és a gyakorlati tapasztalat hívta életre a KapCsolati Fejlesztést, a módszert, amit mindennapi munkája során alkalmaz és fejleszt tovább folyamatosan.

A program során a fókusz nem csak a gyermek segítésén van, hanem a szülő jólléte is hangsúlyt kap, hogy közösen egy csapatként lehessen segíteni a gyermek fejlődését, kommunikációját, beilleszkedését, megnyílását, kapcsolódását, személyiségének kibontakozását.