Bemutatkozás

A KapCsoda Program kialakulása 2002-ben indult útnak. Balla Barbara, a módszer kidolgozója gyógypedagógiai tanulmányai során ekkor ismerkedett meg a Son-Rise Programmal, egy amerikai szülőpár által kialakított játékterápiával, aminek a szeretetteljes, pozitív szemlélete, gyermekközpontú módszerei teljesen magával ragadták.

A KapCsoda Program alapjait Barbara gyógypedagógus képzettsége, másfél éves Son-Rise képzése (Amerika), majd az ezt követő öt éves Son-Rise terapeuta gyakorlata (Európa, Afrika) adja. Ezt a tudást egészítette ki NLP practitioner, TSMT állapot és mozgásvizsgálat, HANDLE screener (Anglia), Személyiségfejlesztő Coach képzettségek megszerzésével. Kat Houghtonnal , a Relate to Autism megalapítójával, folytatott kétéves tanulási folyamatomat (Amerika) is hozzájárult a módszer gazdagítááshoz. Ezalatt az idő alatt Barbara több mint 200 gyermekkel és felnőttel dolgozott együtt, segítette fejlesztésüket hosszabb-rövidebb ideig Európában, Afrikában és hazánkban. Ez több mint 13.000 fejlesztőjátékkal töltött órát jelentett, ami nagyon sok szeretetet, örömöt hozott Barbara életébe. Tanulmányai és a gyakorlati tapasztalat hívta életre a KapCsoda Programot, azt a megközelítést, amit mindennapi munkája során alkalmaz és fejleszt tovább folyamatosan.

A program során a fókusz nem csak a gyermek segítésén van, hanem a szülő jólléte is hangsúlyt kap, hogy közösen egy csapatként lehessen segíteni a gyermek fejlődését, kommunikációját, beilleszkedését, megnyílását, kapcsolódását, személyiségének kibontakozását.

Csapatunk

 

Csodálatos emberekkel hozott össze az élet, akik ugyanolyan szívvel-lélekkel fordulnak a gyerkőcök és családjaik felé, mint ami számomra nagyon fontos. Csapatunk tagjainál a pozitív, szeretettel teli személyiség, nyitottság a legfontosabb alap. Én segítem az embereket a program és szemlélet elsajátításában. Nagyon gyakorlatiasan, videótréning keretein belül tanulunk. Ez azt jelenti, hogy az elméleti alapok elsajátítása után tanulóink videókat készítenek a játékfoglalkozásokról és szeretettel kielemezzük azokat. Sosem fejezzük be a tanulást. Van, akivel már 6 éve együtt munkálkodunk, de mivel mindig lehet fejlődni, ügyesedni, ezért amíg játszunk, addig a hozzáállásunkat, fejlesztési technikáinkat pontosítjuk, mélyítjük. Szeretünk együtt dolgozni és a hétköznapokban is szívesen töltünk időt együtt. Úgy látjuk egymást, ahogy lentebb olvasható. (Barbara)

Balla Barbara

Barbara

KapCsoda szakmai vezető

Barbara a KapCsoda program megalkotója, motorja, szíve és lelke. Hihetetlen energiával és lelkesedéssel segíti ezt a közösséget. Egész lényével beragyogja a programban részt vevő gyermekek, szülők, dolgozók mindennapjait. Segíti a gyermekeket képességeik kibontakoztatásában, a szülőket kételyeik eloszlatásában, a dolgozókat, hogy töretlen odaadással, önbizalommal, jó energiákkal végezzék hivatásukat. Fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy az alapítvány minél több területen segíthessen a családoknak és a gyerekeknek. Mindezt őszintén mosolyogva, pozitív energiát sugározva teszi. Hálásak vagyunk, hogy vele együtt munkálkodhatunk egy csodás közösségben.

Vékony Judit

Judit

KapCsoda mentor

Gondoskodás és szeretet megtestesítője. Gyakran mondják Juditról, hogy olyan, mint egy kedves tyúkanyó, aki számára az első mindig gyerkőceinek a jólléte. Lelkesen foglalkozik kis játszótársaival. Egyszerre dinamikus és figyelmes. Pontosan átlátja és képviseli a KapCsoda szemléletét és technikáit. Odafigyelése a gyereken túl a szülőkre is kiterjed. Optimista és derülátó személyisége mindig segít meglátni a pozitívumokat, a fejlődést, a lehetőségeket. Óvónéniből vált KapCsoda programvezetővé. Hálásak vagyunk, hogy töretlen lelkesedéssel tart velünk ezen az úton!

Gombás Noémi

Noémi

KapCsoda mentor

Angyali törődés árad belőle. Noémi személyisége beragyogja a teret, ahova belép. Már az első pillanattól lehetett látni, hogy hatalmas szeretettel foglalkozik a gyerkőcökkel és nagyszerűen tud hangolódni rájuk. Tanítói tanulmányai után egyből nálunk kezdte karrierjét. Gyorsan és lelkesen bontakoztatta ki játéktudását. Pontosan és élesen átlátja a fejlesztési helyzeteket és nagy lelkesedéssel, melegséggel, odafigyeléssel segíti gyerkőceit, hogy egyre ügyesebben kapcsolódjanak és kibontakoztassák személyiségüket, képességeiket. Hamar stabil tagja lett csapatunknak és nagy öröm számunkra, hogy együtt járhatjuk ezt az utat!