Terápia menete

A terápia elkezdése előtt érdemes elvégezni egy elméleti KapCsolati fejlesztés képzést vagy részt venni előadásaink egyikén (képzéseinkről, előadásainkról itt tájékozódhat) Sajátos gondolatrendszerrel, hozzáállással dolgozunk, aminek megismerése nagyon hasznos ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljünk és sokkal átláthatóbbá váljon a fejlesztő játék elméleti háttere.

Ezután kétféleképpen tudunk együttműködni:

Szemléletformáló program Intenzív terápiás program
Terápiás óra / hó változó 88 óra
Szülői játék mentorálása
Szülői-gyermek kapcsolódás segítése
Írásos értékelés havonta
Videó nyomon követés hetente
Terápia és terapeuták családmentori szupervíziója kéthetente
Szolgáltatási szint kapacitásfüggő garantált

Szemléletformáló programról bővebben


Szemléletformáló program során elsősorban arra koncentrálunk, hogy a szülő-gyermek kapcsolódás, közös játék megerősödjön vagy újraébredjen. A szülői játék támogatásában a családmentornak van nagy szerepe. A családmentor segíti szülőket abban, hogy elsajátítsák azt a játékstílust, technikákat, amikkel a mindennapokba tudják hatékonyan beépíteni a terápia elemeit vagy otthoni célzott fejlesztőjátékot tudnak végezni. Ezt a folyamatot lehet kiegészíteni KapCsolati Fejlesztés terapeuta játékával.

Intenzív terápiás programról bővebben


Az Intenzív terápiás program kialakításával igazán hatékony fejlesztést tudunk biztosítani gyermekének. A program keretében képzett és folyamatos szupervízióban részesített terapeuták foglalkoznak gyermekével. A családmentor meghatározza és folyamatosan nyomon követi a terápia menetét, felügyeli a terapeuták hatékony munkáját. Emellett segíti a szülői-gyermek kapcsolódás, játék kialakulását, megerősödését, a szülői jóllét megvalósulását valamint azt, hogy a terapeuták és szülők igazán hatékonyan, egy csapatként tudják segíteni a gyermek fejlődését.

Amennyiben valamelyik fejlesztési forma felkeltette érdeklődését, kérjen egy ingyenes egy órás konzultációt, mely során átbeszéljük, hogy milyen formában tudjuk a leghatékonyabban előmozdítani gyermeke fejlődését.

Keressen fel bennünket