Vélemények

Azt tapasztaljuk, hogy a program hatására:

A terápia segített abban, hogy a kisfiam tökéletesen be tudjon illeszkedni az óvodába és igazi jóbarátot találjon magának.

– Édesanya

A szülő-gyermek kapcsolat nálunk nem a terápia elkezdésekor, hanem az alapozó képzés napján változott meg. Amikor hazamentem, mintha nem ugyanazt a gyermeket láttam volna. Pedig ő ugyanaz volt, csak én nem. Azt nem tudom megítélni, hogy a terápia hatására fiunkban mi változott meg. Szerintem ez inkább kettőnk folyamatos egymáshoz közeledése, s egymás megértésére tett próbálkozás, részemről pedig teljes szemléletváltás.

Édesanya

Más színben látom a gyerekünket. Már nem csak a nehézségeket látom, hanem Őt magát is! És ámulatba ejt, hogy Ő valójában milyen okos és különleges!

– Édesanya

Szülőként lelkileg is óriási támogatást jelent Barbara szeretetteljes, elfogadó, pozitív hozzáállása, és az a szemlélet, ahogy a gyerkőcökhöz közelít, ahogy a nehézségek mellett a bennük rejlő határtalan lehetőségeket is látja.

Szakmai tudása szerintem ma egyedülálló Magyarországon, olyan komplex ismeretekkel és sok éves tapasztalattal rendelkezik az autizmus spektrum zavar területén, ami hazánkban máshol nem elérhető.

Édesanya

Nálunk az egész család új szemléletet kapott. Az elfogadás, pozitív hozzáállás és a szeretet által kitartunk kisfiunk mellett, és segítünk neki átlépni a lepcsőfokokat, hogy feljuthassunk a hegy csúcsára együtt.

– Édesanya

Ez a csodálatos munka teljesen megváltoztatta az életemet. Sokkal türelmesebb, empatikusabb lettem és kreatívabb is a mindennapokban. A gyerekek mosolya, szeretete beragyogja a mindennapokat. Hatalmas élmény, amikor valami sikerül Nekik, és ez nekem is olyan nagy öröm. Játékon keresztül megtanulhatnak bármit. Csodálatos dolog, hogy vidám, örömteli élmények közepette fejlődik személyiségük!!!! Hatalmas öröm és siker, amikor kimondanak egy szót vagy szókezdeményt. A gyerekektől sok mindent tanulok, minden egyes alkalommal. A személyiségem pozitív irányba fejlődött és nagyon hálás vagyok, hogy megtanítottak jobb embernek lenni. A gyermekek életében rengeteget segít a játékterápia, hiszen sok minden más mellett a társadalomba beintegrálódásukat könnyíti, könnyebben teremtenek kapcsolatot, ami nagyon fontos. Az a fajta szeretetteli hozzáállás, elv, ami a munkát áthatja, az én életemre is nagy hatással van. Problémamegoldásomat könnyíti a mindennapokban, és pozitív életszemléletet ad. Csapamunkában, a szülőkkel együttműködve szeretetteli empatikus elvek mentén nagy eredményeket érünk el közösen.Köszönök mindent!

KapCsolati Fejlesztés segítő

A kezdeti teljesen “kétségbeejtő” játékoktól, mint pl. zsinórhúzogatás, megállók sorolása, egyenes oszlopok építése, eljutottunk a szerepjátékokig, mások arckifejezéseinek utánzásáig, mesék dramatizálásáig…

– Édesanya

A beszédértése javult nagyon sokat, most már sokkal bonyolultabb utasításokat is megért, mint korábban, a kommunikációja pedig hatalmasat fejlődött. Olyan, mintha sokkal jobban érdekelné, hogy mi történik körülötte a családban, zavarja, ha valamelyik testvére sír, ilyenkor felszólít, hogy foglalkozzak azzal, aki sír.

Édesanya

Nagyon sok jó ötletet és viselkedésmintát láttam, ahogy a terapeuta kezeli a fiam, ahogy elfogadja a reakcióit, beépíti a játékba és továbbfejleszti a kényszeres dolgait játékká. Példát mutat az elfogadásra is.

– Édesanya

Csak ajánlani tudom azoknak a szülőknek és szakembereknek, akik ilyen gyerekekkel élnek/dolgoznak/játszanak együtt a Csapat előadásait, mert olyan oldalról közelíti meg a mindenkit érintő nehézségeket, amelyről másokat még nem láttam: a gyerekekéből. Ha csak egy kicsit is sikerül beillesztenünk ebből a gyermeki énünkböl a mindennapokba, már sokkal jobban vagyunk/leszünk 🙂

Édesanya